Familierådgivning

For os er forældre en meget vigtig ressource. Derfor lægger vi meget vægt på forældresamarbejdet. Både i den daglige kontakt, når vi henter og bringer deres børn og lige får en ”vejrmelding”, i den faste, ugentlige og lidt mere grundige kontakt, og når vi – efter behov - træder til med mere intensiv hjælp.

Familiearbejdet har mange former, afhængigt af familiens behov – og den ydes døgnet rundt.

• ​Telefonisk rådgivning og sparring. Det kan være, der er en krisesituation i hjemmet, hvor forældrene har brug for akut rådgivning.
  • ​Sparring ift., hvordan man som forældre bedst håndterer at have et barn med en diagnose, også ift. søskende og øvrig familie.
  • ​Hjælp til at få barnet i skole
  • ​Egentlig terapi, hvor vores opgave er at lytte, forstå og reflektere sammen med forældrene
  • ​Hjælpe med at udrede konflikter i familien, der udspringer af den vanskelige situation med et barn med særlige behov.
  • ​Kurser – fx til bedsteforældre eller anden udvidet familie.

Afhængigt af familiens behov, udføres familiearbejdet enten på Fjordskolen eller i hjemmet.

Vores tilgang til familien bygger på den systemiske (coachende) familieterapi, hvor familien selv har nøglen til løsningen, og hvor kontakten til familien bygger på anerkendelse og positivitet.