JULIUS: MOD ALLES FORVENTNING GÅR JEG TIL AFGANGSEKSAMEN​

Tidligere var der ingen, der troede, at Julius ville kunne gå til afgangseksamen i dansk, matematik og engelsk. Men det gør han altså snart.

Det har været en lang og nogle gange træls vej derhen, fortæller Julius. Han startede i 0. klasse i en almindelig folkeskole med støtte et par gange ugentlig. Julius havde svært ved at sidde stille og tændte af over ingenting. Når han blev hidsig, blev han også voldelig.

Min far ville finde noget til mig

Det gik nogenlunde i halvandet år. Men sidste halvdel af 1. klasse sad han efter eget udsagn på kontoret hos lederen af indskolingen. Så kunne de ikke have ham mere. Derefter gik turen til en satellitklasse på en anden folkeskole, hvor han startede på fuld tid men de efter et år kun ville ”ha’” ham i 8 timer om ugen. Resten af tiden var han hjemme. Han kunne ikke særligt godt lide at være i satellitklassen og var oppe at slås hele tiden.

- Men så satte min far sig foran computeren og gik på nettet. Han ville simpelthen finde noget til mig. Til sidst fandt han Fjordskolen, siger Julius.

Julius var ikke meget for den ide. For hvad skulle han på en skole så langt ude på landet? Men alligevel tog han og hans far til Holbæk og mødtes med Ingvald på marinaen. De sejlede en tur i Fjordskolens båd og fik snakket en masse. Og så besluttede de sig for, at Julius skulle starte på Fjordskolen.

Som at være i himlen

Julius har gået på Fjordskolen i snart fem år. Èn oplevelse, fra lige da han var startet, gjorde et kæmpe indtryk på ham.

- Jeg havde været vant til fra folkeskolen altid at have en lærer eller to i hælene. Men så var jeg med Fjordskolen i Sommerland Sjælland. Ingvald og Linda sagde, at jeg skulle løbe ud og opleve noget. Det var som at være i himlen. Jeg havde det så fedt og havde andet at tænke på end at lave ballade, fortæller han.

Men dagligdagen på skolen var svær for ham, også selvom han gik i klasser med to lærere og meget få elever. Han havde konflikter med mange af de andre elever og også ind imellem med de voksne. En episode med en pædagogpraktikant røg helt af sporet – og Fjordskolen sagde til kommunen, at Julius ville have det bedst med at få eneundervisning. Men det var først, da nogle eksperter udefra anbefalede det samme, at der kom skub i sagen.

Går til afgangsprøve

Hele det sidste år har Julius så fået undervisning alene af en af Fjordskolens lærere. Da han startede, var han 4-5 år bagud skolemæssigt.

- I dansk og matematik er jeg lige ved at have indhentet det. Engelsk er ikke noget problem. Så mod alles forventning går jeg snart til 9. klasses afgangseksamen i dansk, matematik og engelsk, siger Julius.

Skal vi ringe dig op?

Du kan også skrive til os ved at udfylde formularen herunder, så ringer vi til dig hurtigst muligt.​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os ​på Facebook

Følg os og få større indbik i vores hverdag og meget mere.

S​KAL VI RINGE DIG OP?

Vi er altid klar til at hjælpe dig videre og svare på eventuelle spørgsmål du må have.

Vi ser frem til at hjælpe!

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Fjordskolen

Næsvej 13, 4070 Kr. Hyllinge​

Fjordskolen​ "Havehuset"

Munkholmvej 374, ​4060 Kr. Såby

Fjordskolen v/Ingvald Kamarinum

Kontakt os på telefon:​ 28 69 78 23

Send os en e-mail: ik@fjordskolen.dk


​Klik her fo​r at læse Fjordskolens​ "GDPR"

​CVR: 26487196​