Behandling af autisme og ADHD med fokus på det enkelte barn

Når det kommer til behandling af ADHD og autisme, arbejder både vores lærere og pædagoger ud fra en miljøterapeutisk forståelsesramme, fordi det giver mening for vores børn og unge.

Herudover benytter vi os af en række metoder og læringsteknikker på vores ADHD-skole, som vi ved, virker godt for elever, der er i autisme-behandling eller ADHD-behandling, som har både faglige, sociale og personlige udfordringer.

ADHD-behandling med miljøterapi

Miljøterapien handler om at skabe en tryg, genkendelig og værdifuld dagligdag for det enkelte barn og for den gruppe, han eller hun er en del af.

Miljøet præsenterer en struktur med genkendelige mønstre og almindelige forventninger i form af dagligdagsrutiner, fælles aktiviteter og udviklende tilbud om relationer og indlæring. Dagligdagen på Fjordskolen er rolig, med en fast rytme og med kærlige, troværdige og professionelle voksne med tilpas rummelighed.

For børn i behandling af ADHD med indre kaos, og med en række traumatiske oplevelser i rygsækken, er det vigtigt at fokusere på, at der er mening i det, vi foretager os sammen med dem.

Derfor er en del af miljøterapien også at arbejde på at give eleverne en forståelse af deres vanskeligheder og de måder, de kan arbejde sig uden om dem på.

Den miljøterapeutiske behandling af autisme og ADHD på Fjordskolen i Kirke Hyllinge på Sjælland er baseret på psykodynamisk organisationsteori og psykodynamisk udviklingspsykologi.

Andre metoder til ADHD- og autisme-behandling

Har vi 48 børn, har vi også 48 forskellige metoder til behandling af ADHD og autisme. Børn skal behandles forskelligt. Vi tilrettelægger behandlingen af den enkelte elev ud fra de vanskeligheder, den enkelte har, men det er altid ud fra en miljøterapeutisk tilgang.

Hør mere om vores behandling af ADHD og autisme

Ring til os på telefon 88 97 00 20 for at høre nærmere om vores ADHD-behandling eller autisme-behandling.